• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

איך אישה זוכה לעולם שכולו טוב אחרי 120

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה כסלו תשע"א
שאלה
כאישה, איך אוכל לעשות השתדלות שאחרי 120 אנחל חיי עולם הבא? ברוך השם אני נשואה, שומרת טהרת משפחה, צניעות, כשרות וכו'. כאדם, כמו כולם, תמיד יכולה לפשל אך ידוע שנשים אינן מחוייבות בהרבה מצוות. האם יש עצה, בין לחשבון נפש או כל דבר, כאישה מה היעוד שלנו עד 120? תמיד אני חושבת על בית דין של מעלה, כמה חשוב לדקדק בכל דבר ושמעתי הרבה הרצאות אשמח לקבל עצה ומידע. תודה רבה וישר כח.
תשובה
התלמוד שואל: "נשים במאי זכיין?". ועונה הגמ', בכך שאישה שולחת את בעלה ללמוד תורה ובכך שהם מגדלות את בניהם לתלמוד תורה. הכוח של האישה הוא הכוח לבנות את בני המשפחה. האישה מעודדת את בעלה שיצליח להביא לידי גילוי את הרוח שבו. האישה שותפה עם הקב"ה בדבר הגדול ביותר, שזה שותפות ביצירת אדם. אדם שנברא בצלם אלוקים היא היצירה המופלאה ביותר. והנה הקב"ה נתן בנו אמון ונתן לנו להיות שותפים עימו בגידול היצירה הזו. זו משימה ענקית וגדולה. אם אישה לא נשואה אזי ככל שהיא מתעסקת בדברים שקרובים לתרומה לחברה ולגידול ילדים בריאים בגוף ובנפש, זו הזכות הגדולה שמביאה אותה לעולם הבא. חלק מהעזרה היא להתפלל על כך. כשאישה מאד רוצה את הטוב לאחרים זה משפיע ופועל על אחרים. אחד מן הדברם שמגלה ומרומם את הרצון של האישה היא התפלות של הנשים.