• קריאת שמות ושינויים

השם תיאה המופיע במשנה

רבנים שונים

ז מרחשון תשע"א
שאלה
בתי קראה לנכדתי "תיאה"-שם של צמח תבלין המופיע במשנה - מסכת עשירית בסדרת טהרות - טבול יום א,ה.- אודה מקרב לב באם יוכל אדוני לצטט את הפסקה בה מופיע השם. לימים יפים וברוכים
תשובה
משנה מסכת טבול יום פרק א, משנה ה: "השעורה והכוסמת בזמן שאינן קלופים התיאה והחלתית והאלום רבי יהודה אומר אף אפונים שחורים טהורים באב הטומאה ואין צ"ל בטבול יום דברי ר"מ וחכ"א טהורים בטבול יום וטמאים בכל הטומאות השעורה והכוסמת בזמן שהן קלופים והחטה בין שהיא קלופה בין שאינה קלופה הקצח והשמשום והפלפל ר' יהודה אומר אף אפונים לבנים טמאים בטבול יום ואצ"ל בכל הטומאות. רמב"ם על משנה מסכת טבול יום פרק א ,משנה ה: והתייה יש אומרים שהוא שרשי החלתית. ר' עובדיה מברטנורא מסכת טבול יום, פרק א, משנה ה: התיאה - שורש של חלתית. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il