• שירה ומוזיקה

מקור לאיסור שמיעת שירי אהבה (מזרחית)

הרב שלום אילוז

י"ב כסלו תשע"א
שאלה
ראיתי באחת מתשובות הרב, כי אסור לשמוע שירי אהבה. באופן עקרוני התלבטתי האם לזוג נשוי מותר לשמוע שירי אהבה/מזרחית (כמובן שאין אני מדבר על שירי זימה ועריות שבוודאי אסור לשומען), או לא, כי חשבתי שהבעייתיות בשמיעת שירים אלו זה הדמיונות והמחשבות שצצות בראשם של השומעים שירים אלו ולכן לסתם אדם זה באמת בעייה לשמוע שירים אלו שגורמים לו למחשבות ודמיונות בנוגע למהות אהבה אמיתית, אך זוג נשוי ששירים אלו מקרבים אותם אחד לשני, האם גם בזה יש בעיה? במידה וכן אשמח לקבל מקורות לכך ולשמוע האם יש שחולקים על כך או לא?
תשובה
הרהור אסור מן התורה גם אם אדם מהרהר על יד אשתו, ולכן מובן שאסור לשמוע שירי אהבה גם לזוג נשוי והם עתה ביחד, ומה גם שהשמיעה יכולה לגרום לעוד איסורים שאיני רוצה לפרטן כאן.