• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

העשרת הלימוד והדרשה

הרה"ג דוב ליאור

י"א כסלו תשע"א
שאלה
שלום להרה"ג ליאור אני בן 30 לומד תורה ויש לי בעיה, שאם אני דורש או מדבר דבר תורה או כותב מאמרים תורניים, לרוב זה בדרשות, אני די נקודתי בדיבור והייתי רוצה לדעת מאיפה אני יכול ללמוד להעשיר את השיחה? האם הפתרון זה ללמוד מדרשים? (מדרש רבה וכדומה) כי אני מרגיש יבש ולא מתבטא כראוי. תודה על זמנך.
תשובה
תקרא בגדולי ישראל, כמו השפת אמת או הרב חרל"פ ועוד גדולי ישראל, שיש להם פרשנות מעמיקה במקרא על פי הפנימיות ולא רק לפי הפשט.