• שבת ומועדים
  • תחפושות

מדוע מתחפשים?

הרב רואי מרגלית

כ"ג ניסן תשס"ד
שאלה
אני חילוני. בתי בת ה-13 פנתה אלי בשאלה מדוע מתחפשים בפורים והיכן כתוב שיש להתחפש. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי. אודה לכם באם תעזרו לי.
תשובה
בספר מנהגי הפורים וחודש אדר הביא מס' טעמים להלן חלקם: א. סיפור המגילה היה בעצם נס שהתחפש ובא בדרך הטבע. ב. רבים מהגויים התייהדו במגילה ("ורבים מעמי הארץ מתיהדים") ובעצם התחפשו ליהודים. ג. זה חלק מ "עד לא ידע" שלא מכירים אחד את השני בגלל התחפושות. ד. כיון שהעניים פושטים יד בפורים הם מתחפשים וכך הם לא מתביישים. ה. כדי להרבות שמחה וחדוה. הרב רואי מרגלית.