• שאלות כלליות

כתיבת סת"ם בקולמוס מנירוסטה

הרה"ג דוב ליאור

י"ג טבת תשע"א
שאלה
נדהמתי לשמוע שיש רב המתיר לכתוב תפילין ומזוזות בקולמוס פלדת נירוסטה בלי להודיע לקונה. מקובלני מרבותי שכותבים רק בנוצה או בקנה. מה מנהג האשכנזים בענין זה? האם סת"ם כתובים בקולמוס פלדת נירוסטה כשרים? האם הם יכולים להחשב מהודרים לכתחילה?
תשובה
החתם סופר כותב שמצד הדין מותר לכתוב גם במתכת ולכן התפילין כשרות. אולם מקובל לכתוב בנוצה או בקנה. אם הקונה שילם על תפילין מהודרות ביותר, צריך להודיע לו. אם הוא קנה תפילין כשרות, לא צריך להודיע לו.