• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

שמן אתרי להבדלה

הרב יוסף אפריון

ז שבט תשע"א
שאלה
חברתי אינה מריחה כמעט ולכן לא מברכת בשמים בהבדלה. לשימחתי היא מצאה שמן לבנדר אתרי חזק, האם היא יכולה לברך עליו בשמים בהבדלה?
תשובה
נחלקו הפוסקים האם אפשר לברך 'בורא מיני בשמים' על ריח סיננטי המופק באמצעים כימיים. נראה, שבצרוף העובדה שרק על שמן זה חברתך יכולה לזכות בברכת הבשמים ובכך שמדובר בקיום מצוות ההבדלה בהידור, שהיא יכולה לברך. [אמנם בהבדלה המנהג המקובל הוא שהמבדיל מברך את כל הברכות והשומעים יוצאים ידי חובה בברכתו, ולכן חברתך יכולה להריח שמן זה ולצאת ידי חובה בברכת המבדיל].