• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

המלצה לגבי ספרים למתחזק

הרב יצחק גרינבלט

ד אדר א' תשע"א
שאלה
הנני חילוני אך אני מתחזק. (עדות ספרד) 1. האם תוכלו להמליץ לי על ספרים (שהיו בהם הכל)? 2. והאם תוכלו להמליץ לי על ספרי מעשיות עם כל מיני רבנים? חשוב : אני מבקש בכל לשון של בקשה שהספרי המעשיות יהיו בעברית שכל להבין. תודה מראש.
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד שמחתי לקרוא על ההתחזקות שלך, זה ממש נפלא. אשמח מאוד לעזור לך בתהליך שבו אתה נמצא. הרצון שלך לקרוא ולהתקדם ממש ממש חשוב, יחד עם זה אודה על האמת שלמרות ששאלתך נראית פשוטה, התשובה לא כל כך פשוטה. הסיבה לכך היא שביהדות התורה היא רחבה מיני ים, ממש גדולה ועצומה. יש בה מגוון רחב מאוד של דרכים, נושאים כיוונים, וכל אחד יכול למצוא לעצמו את המקום שמתאים לו. כך גם לאנשים שרוצים להתחזק יש המון המון ספרים וכל אחד צריך לבחור את הספרים שיותר מתאימים לו. הספרים מתחלקים לתחומים שונים, ובהם אפשר להיפגש עם מגוון רחב של עולם התורה. תוכל לקרוא ספרים בפרשנות לתורה, ספרים של הלכה, ספרים של אגדות, ספרים של מוסר ועוד ועוד. כאן אני מגיע לקושי שלי לענות על מכתבך. אינני מכיר אותך, את התכונות שלך, את הרקע שלך, ואת הרצונות שלך. לכן קשה לי מאוד לכוון אותך לספרים שיתאימו לך. התאמה טובה של ספרים נובעת בדרך כלל מתוך היכרות. ולכן אם יורשה לי ברצוני להציע לך משהו. אני כתפקידי באתר, משתדל לעזור לאנשים שנמצאים במצב שלך. לשם כך אני חורג מעניית תשובה זו או אחרת דרך האתר, ואני משתדל לעזור בתחומים אחרים. אחד מהתחומים זה לגשר בין אנשים שרוצים להתחזק, לבין כוחות תורניים שנמצאים באזור המגורים שלהם. כך נוצרים קשרים אישיים, וההיכרות עוזרת מאוד לבנות באופן מסודר ורציני. לכן ברצוני להציע לך, שתחזור אלי אל האימייל שלי בכתובת zahig1@gmail.com ותספר לי מעט יותר על עצמך, ותוסיף פרטים יותר מעשיים, כגון: מקום מגורים וכדומה וכך נוכל לעזור לך באופן ישיר ומועיל. במידה ואתה מעדיף בכל זאת ללכת לכיוון הספרים חזור אלי וכתוב לי זאת ואמליץ לך על ספרים. בברכת כל טוב והמון הצלחה, הרב יצחק גרינבלט.