• מזוזה

חדר עם כמה פתחים לעניין מזוזה

הרב דוד חי הכהן

י"ג אדר א' תשע"א
שאלה
חדר בבית, שבשלוש מתוך ארבעת קירותיו יש פתחים [הפתחים בנויים בצורה של שני משקופים ישרים המחוברים במשקוף עליון בצורת קשת]. העניין הוא שבכל קיר יש יותר מפתח אחד [למשל - יש קיר שבו יש 2 פתחים הפונים לסלון, ויש קיר עם 2 פתחים הפונים למטבח]. האם יש חיוב לשים מזוזה בכל פתח ופתח [ואז יוצא שצריך 5 מזוזות לחמשת הפתחים שבשלוש הקירות] או שחלק מהפתחים פטורים ממזוזה? כמו כן באיזו צד צריך לשים את המזוזה? האם יש חילוק בין מנהגי העדות השונות [ספרדים/אשכנזים]?
תשובה
כל פתח בחדר מגורים חייב במזוזה אפילו יש כמה פתחים. ראוי לשים את המזוזה מצד ימין של המקום שממנו נכנסים למקום העיקרי. בעיקרון אין הבדל בין העדות.