• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

ישיבת שבעה בפורים

הרב בנימין במברגר

י אדר ב' תשע"א
שאלה
האם חג פורים קוטע את השבעה אחרי מות אב או שיש לשבת גם בו ובהמשך עד תום 7 הימים?
תשובה
בפורים ובשושן פורים (בשני הימים) נוהגים רק דיני אבלות שבצנעא, כלומר: מותר להחליף את הבגדים העליונים ואין לשבת על הרצפה אולם אסור להתרחץ ותשמיש המיטה. האבל יוצא ביום לבית הכנסת לתפילת שחרית על מנת לשמוע קריאת התורה והמגילה. בליל פורים עדיף שיעשה מניין בביתו אולם אם פורים חל במוצאי שבת יכול להישאר בבית הכנסת משבת ועד לאחר קריאת המגילה. האבל חייב בכל מצוות הפורים ולכן עליו לתת מעות לאביונים ומשלוח מנות. לאבל עצמו לא שולחים משלוח מנות אולם אפשר לשלוח לאשתו או לילדיו אף שהוא אוכל מזה. עדיף לתת במשלוח מנות דברי מאכל ממש. גם בסעודה האבל חייב. את הסעודה יש לעשות רק במסגרת המשפחה וללא ארועי שמחה מיוחדים. ימי הפורים עולים במניין שבעת הימים. אם היום השביעי חל בהם, יש לעלות לקבר באופן יחידי ולא לכנס מניין לשם זה. אבל בפורים