• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

לתת לשתות לפועלים לא דתיים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אדר ב' תשע"א
שאלה
אנחנו גרים בקומה שלישית, 40 מדרגות. לפעמים אנו עורכים קניה גדולה ואף גדולה מאד בחנות, ועושים משלוח. הפועלים שמביאים המשלוח צריכים לסחוב כובד רב ולעלות הרבה מדרגות, ומתבקש להציע להם שתיה (יום חם וכו’), אך לפעמים מגיעים פועלים לא דתיים, שידוע שלא יברכו וחששנו להכשילם. כיצד יש לנהוג?
תשובה
לפי ר"ת, דרכי שלום דוחה את מסייע לדבר עבירה. ולכן, כאשר יש חשש שתיגרם שנאה אם לא תתנו להם שתיה, מותר לתת להם למרות שלא יברכו.