• שבת ומועדים
  • קטניות

קטניות בפסח לזוג מעורב

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א אדר ב' תשע"א
שאלה
אני ואישתי נשואים מזה כחודשיים,לקראת פסח עלתה השאלה בנוגע לקטניות. אישתי ממוצא ספרדי (מרוקאים) ואני ממוצא אשכנז (רומניה+ארגנטינה). עליי לציין שהוריי היו חילוניים ולא היו להם מנהגים מובהקים בנוגע לקטניות. 1. האם בסעודה אצל הורי אישתי מותר לה לאכול קטניות? 2. האם בגלל שאין לי מנהגים מובהקים אני יכול לאכול קטניות אצל הוריה? (האם לעשות התרת נדרים?) בתודה מראש
תשובה
גם יהודי מרוקו מקפידים על קטניות יבשות. באשר לקטניות ירוקות, יש גם בין הפוסקים האשכנזים שהקלו. נמצא, שבעצם אין שום הבדל. מתוך הנחה שבכל זאת יש הבדלים מסויימים, מכיון שאתה ממוצא אשכנזי חל עליך וממילא גם על אשתך מנהג הקטניות. תוכלו לאכול בבית חמיך כל תבשיל, גם אם הוא מכיל תערובת של שמן קטנות אך לא קטניות עצמן.