• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

מראה שנשברה - אמונה תפלה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ו אדר ב' תשע"א
שאלה
נשברה לי מראה בחדר ואמא שלי התעקשה לזרוק אותה כי היא טוענת שהסתכלות במראה שבורה או סדוקה מביא מזל רע ומקשה על מציאת שידוך. האם הדבר נכון? ומה הפסיקה בעניין אמונה של יהודי באמונות תפלות בכלל?
תשובה
אני מכיר את המנהג הזה. לא מכיר לכך מקור אולם נראה לי שזה לא אמונה טפילה. אנסה בהמשך לחפש לכך מקורות. אולי המקור לכך מה שמובא במדרש שהדיוט המשתמש בכלים שבורים גנאי הוא לו אבל הקב"ה אינו כן אלא כל שימושו כלים שבורים שנאמר: "קרוב ה' לנשברי לב", וכתיב" "הרופא לשבורי לב וחבש לעצבותם".