• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

הלל ביום העצמאות לספרדים

הרב דוד חי הכהן

כ"ז ניסן תשע"א
שאלה
שלום לרב, האם אני כספרדי יכול לברך על הלל ביום העצמאות? ולאלו שלא מברכים, כמו הרב שליט"א, האם הרב אומר הלל שלם בלי ברכה או הלל כמו שקוראים בראש חודש?
תשובה
א. כיון שגדולי התורה הספרדים לא בירכו לא נראה לי שראוי לספרדים לשנות מדרכם. ב. אמנם לעניות דעתי נראה שראוי לומר הלל שלם בברכה כי בזכות העצמאות בארץ נעשו אלפי ניסים שנוגעים לכל עם ישראל בתורה, בשלמות צורת החיים , כבוד עם ישראל וקידוש השם שלא היה כמוהו אלפיים שנה. אמנם כיון שכל הרבנים הראשיים הספרדים לא הסכימו, אינני חושב שמן הראוי לברך כנגד דעתם. אבל לכל הפחות ראוי לומר הלל שלם בלי ברכה כי ברכות אינן מעכבות, ובזה איננו נראים כחולקים על רבותינו הספרדים והאמת והשלו' אהבו.