• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

זמן דליקת החנוכיה והשמן הראוי להדלקה

הרב יוסף אפריון

א אייר תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב, 1. כמה זמן צריכה לדלוק חנוכיה לדעה המחמירה ביותר מבחינת דקות? 2. מהם השמנים המובחרים להדלקה? האם כל שמן זית נחשב מובחר? תודה מראש
תשובה
1. מעיקר הדין, הנרות צריכים לדלוק עד חצי שעה לאחר צאת הכוכבים. יש המהדרים לתת שמן בכמות כזו שידלקו הנרות כל עוד יש אנשים ברחובות שרואים את הנרות. ("עד שתכלה רגל מן השוק"). זמן זה משתנה כמובן ממקום למקום ויש שכתבו שבערים הגדולות הוא עד עשר בלילה. 2. מצוה מן המובחר להדליק בשמן זית. גם שמן זית 'למאור'- שאינו ראוי לאכילה- נחשב כמצוה מן המובחר. ומיעוט הפוסקים כתבו שלכתחילה יש להדליק דווקא בשמן זית הראוי לאכילה.