• כיבוד הורים וקיום מצוות

השתתפות בחתונה של הורה

הרב שמואל אליהו

כ"ה תמוז תשע"א
שאלה
לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א, האם אפשר שילדים ישתתפו בחתונה שניה של אימם? אם לא - 1) מה הסיבה לכך? 2) ואם האמא מבקשת שהם יבואו (כיבוד הורים)? תודה רבה
תשובה
זה לא איסור, אבל זה מאוד לא כדאי, והסיבה היא מאוד פשוטה. האמא עכשיו ודאי ממש שמחה אבל לילדים יש גם אבא קודם, ואם הם רואים את האמא מתחתנת, יש להם חצי לב שמח וחצי לב בוכה. יכול להיות שהאמא רואה רק את החצי השמח אבל בפנים יש גם חצי לב בוכה. הברכות שהם מברכים את האמא הם בלב פצוע, וברכות כאלה לא כל כך כדאי לקבל. גם אם הם עכשיו רוצים - אח"כ הם יצטערו. הרבה אנשים כבר אמרו לי 'הרב זה לא אסור, אז בכל זאת, למרות שזה לא כדאי', ואחר כך הם הצטערו.