• הכנת הציצית

קשירת ציצית לפי דעת התוספות

הרב יוסף אפריון

ב תמוז תשע"א
שאלה
אני מעוניין לקשור את הציצית שלי לפי דעת התוספות. הרב יוכל להדריך אותי?
תשובה
קשה לתאר במילים את אופן קשירת הציציות הטוב ביותר שתפנה למישהו שיראה לך פנים אל פנים. אופן קשירת פתילים לבנים ללא תכלת: קשר כפול (קשר נעלים ראשון כפול), 7 כריכות עם הפתיל הארוך. קשר כפול. 8 כריכות. קשר כפול. 11 כריכות. קשר כפול. 13 כריכות וקשר כפול. יש נוהגים שסדר הכריכות הוא 10, 5, 6, 10. לגבי קשירת פתיל תכלת לפי שיטת תוספות, עיין באופן המפורט בליווי תרשים ב'תחומין' כרך יח במאמרו של הרב ראק. ספרי תחומין מופיעים גם ע"ג תקליטור.