• גיור וגרים

גיורת שהפסיקה לשמור מצוות

הרה"ג דוב ליאור

י"א אב תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב, בעבודה שלי אחת הבנות עברה תהליך גיור ועברה אותו. בזמן הגיור היא הלכה בצניעות, הלכה לבית הכנסת. כחודש אחרי הגיור היא התחילה לעבוד בשבתות, לא ללכת בצניעות, ולא לקיים מצוות. האם היא עדיין נחשבת יהודיה?
תשובה
בזה יש חשש גדול שבזה התברר שהיא הערימה על בית הדין. מי שיודע מזה- צריך להודיע לבית הדין, ושבית הדין ידונו בביטול הגיור. אם אדם התגייר בצורה טובה ושמר תורה ומצוות, גם אם הוא אחר כך הפסיק לשמור תומ"צ הוא יהודי, כמו כל יהודי שהפסיק לקיים תורה. אבל אם סמוך לגיור הגר כבר הפסיק לשמור תומ"צ, בזה יש כבר חשש שהוא מעיקרא 'עבד' על הבית דין, ולכן יכול להיות שצריך לבטל לו את הגיור. הבית דין צריך לדון בזה. זוהי שאלה קשה.