• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

תשעה באב

הרב בנימין במברגר

ט אב תשע"א
שאלה
1) האם אפשר להשתתף בפעילות שהיא חלק מקייטנה היום (תשעה באב) בשעה 18:30 עד 20:30 ? ואני הייתי רוצה להיות שם 2) לאחר תשעה באב אפשר לאכול בשר? 3)כמה זמן תפילת מנחה של תשעה באב נמשך? 4)יש אפשרות לעשות שיעורי בית של החופש ואני מרגיש שאני לא יספיק אותו כל החופש בתשעה באב?
תשובה
1. קייטנה שאווירתה מתאימה לתשעה באב, מותר. 2. לאשכנזים מחצות היום, ולספרדים ממחר בערב. 3. כחצי שעה. 4. לכתחילה אין ראוי לעשות דברים שאינם מענייני האבל בתשעה באב. לימוד תורה שלא בענייני החורבן אסור כל היום.