• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

יום כיפור מוחק את כל העוונות

הרב ש. יוסף וייצן

ו מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב אם יום כיפור מכפר על העבירות שבן אדם למקום ובין אדם לחברו (במידה וסלחו לנו) על כל העבירות שמתכפרות לנו לא דנים אותנו בשמיים בכלל? כי הם הרי נמחלו והצטערנו עליהם. אז על איזה עבירות דנים אותנו בשמים? אחרי יום כיפור במידה ונמחל לנו אנחנו נקיים לגמרי מחטאים?
תשובה
יש מדרגות בכפרה. לפעמים החטא נהפך ממזיד לשוגג. לפעמים החטא נמחק לגמרי. לפעמים נהפך למצווה קטנה. לפעמים נהפך למצווה גדולה. בקיצור יש חילוקי מדרגות ומעלות בנקקיות ובטהרה. יש אין סוף מדרגות שניתן להתעלות אליהם. על כך הדין לבדוק כל אחד לאיזה מדרגה הוא הגיע. כל טוב