• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

הצילו!!!

הרב יצחק גרינבלט

כ"א תשרי תשע"ב
שאלה
שלום, אני תלמיד הישיבה התיכונית לאומנויות ולמדעים בר אילן תל אביב. כבר הרבה זמן מנקר בי הרצון לעבור מסגרת לימודים. השאיפה שלי היא ללימוד תורה. ניסינו בתחילחת השנה הזו לעבור ישיבה, והלכתי ללמוד בישיבה החרדית נהרדעא. אך, הורי החליטו שהדבר לא מתאים וחזרתי למקום הנוכחי. אני מרגיש שאני מבזבז זמן יקר... ז"א יש לי עכשיו שנים בלי דאגות ואני יכול ללמוד תורה. אני מודע לעובדה שצריך ללמוד גם מקצוע. אך, אני יוצא מנקודת הנחה שהדבר יתאפשר גם ללא לימודי חול במשך 5 שעות ביום, כל יום. אני באמת רוצה (אפשר לומר משתוקק) לחיים אחרים. אני רואה את חברי, ואני אומר- אני לא רוצה להיות ככה. אני רואה אנשים בבית הכנסת שבו אני מתפלל (בית כנסת שכונתי במודיעין) ואומר לעצמי- אני לא רוצה להיות ככה. אני שואף ליותר, אני שואף לידיעת התורה.. אם אפשר בבקשה עזרה מהרב. תודה רבה רבה, וחג שמח!
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. מאוד מאוד הבנתי אותך. אין ספק שהרצון שלך להוסיף בלימוד תורה הוא רצון מאוד טוב ובריא. ואני מברך אותך שתזכה באמת שכל החיים שלך יהיו מתוך עמל של תורה, ומתוך גילוי האור הגדול שבכל הלכה, שבכל סוגיא, שבכל דבר ודבר שבתורה. לפעמים אדם רוצה המון דברים גדולים, אבל באופן המעשי הדבר לא מתאפשר. הדבר עלול לגרום לו להרגיש גרוע, ולפעמים אפילו לייאש, ואז צריך להתחזק בבטחון בה', ולדעת, שה' הוא זה שמתכנן את העולם, והוא זה שנתן בנו את הכוחות האלו הנפלאים הקיימים בנו, והוא זה שהוליד אותנו להורים האלו שלנו, ושיש לו תכניות מאיתנו. לכל אחד יש רצונות, אבל לא תמיד האדם יודע מה המסלול שהוא צריך לעבור כדי שהוא באמת יצליח לממש את היעוד של ה' ממנו. לפעמים נראה לאדם שאם הוא ילך בדרך אחרת יהיה לו יותר טוב, אבל הוא לא יודע לראות שה' תכנן לו דרך אחרת, כדי להשיג דברים שיהיו חשובים לו לחיים. כשאדם רואה שכל הנסיון שלו לשנות ולהשיג דברים שהוא רוצה, לא מצליחים, ושהמציאות לא מאפשרת לו לעשות מה שליבו חפץ, חשוב מאוד להתמלא בבטחון בה', לבטוח שאבא שלו שבשמים, יודע באמת מה טוב לו, ואם הדבר לא מתאפשר, כנראה שמה שנראה לו בעיניים האנושיות פשוט יותר טוב לו ממה שהיה נדמה לו שדברים אחרים יהיו לו טובים. כן עכשיו הוא לא מסוגל לראות למה מה שהוא עושה זה הטוב ביותר בשבילו, אבל לאחר זמן בדרך כלל הדברים יתבררו לו. גם אני עברתי תהליך דומה, גם אני רציתי לעבור מהישיבה התיכונית שלמדתי בה, רציתי ללכת ללמוד תורה, בלי ללמוד לימודי חול, וההורים שלי התנגדו, ולאחר שנים, כיום, אני רואה כמה חשוב שהלכתי לפי מה שההורים שלי דרשו ממני, וחייבו אותי. כן כיום אני רואה כמה הכלים האלו שקיבלתי, עוזרים לי כל כך להמון המון דברים. לכן, חשוב מאוד שאנו נלמד מהדברים האלו שצריך המון סבלנות, נרגיל את עצמנו לסבלנות ולבטחון בה', ועל ידי כך נזכה לא רק להיות יותר עובדי ה', אלא גם נזכה שכל מה שאנו עושים, בפרט בדברים שאין לנו בחירה בהם, באמת יהיו בשבילנו כלים טובים לדברים חשובים שנהיה צריכים לעשות לאחר מכן. בינתיים, כשאתה לא יכול לעבור לישיבה אחרת, המלצתי היא שתמצא שיעורי תורה במודיעין (שברוך ה' היא מלאה בתורה וברבנים צדיקים שתוכל ללמוד אצליהם) ותנסה לשלב בין הדברים. גם בתל אביב ישנם שיעורים נפלאים שתוכל לשמוע ולהתקדם מהם, נסה לראות אם תוכל לשלב, וגם אם לא היה שמח שאתה זוכה ללמוד במקום שמשלב לימוד תורה, ובעזרת ה' עוד תראה ישועה גדולה והצלחה רבה. בברכת כל טוב והמון הצלחה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com