• הפטירה והשבעה

האם לאבל מותר לישון אצל אדם שלא אבל

הרב בנימין במברגר

כ תשרי תשע"ב
שאלה
סבתי מצד אבי נפטרה ומאחר ואבי אינו יכול לישון אצלה, הוא נכה וביתה ממוקם בקומה שלישית, יתרה מכך משפחתה (אחיה ואחיותיה) אינם יושבים שבעה שם לכן הוחלט לקיים את השבעה באוהל צמוד לבניין, האם לאבי מותר ללכת לישון אצל אדם לא אבל בזמן השבעה? (דודי מצד אימי לדוגמא) שגר צמוד לאזור הישיבה?
תשובה
לכתחילה אין לאבל לצאת מהבית בו יושבים שבעה. אולם אם אין שם מקום לישון, הוא יכול ללכת לבית אחר לישון ולחזור בבוקר למקום השבעה. מותר לו לישון גם בבית שאין שם אבלים. המקום ינחם אתכם, הרב בנימין במברגר