• הלוואה

הלוואה לא מפורשת

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו כסלו תשע"ב
שאלה
לפני כשנה, אחרי שאימי נפטרה, התקשרה אלי בת דודתי כשהיא במצוקה כספית לקראת טיפולי שיניים. אמרתי לה שאחי ואני נעזור לה כל אחד ב-5000 ש"ח. אומנם לא ציינתי את המילה הלוואה אך מאחר וחשבתי שמבחינה מוסרית תרגש צורך להחזיר לנו הכסף, מה גם שיודעת עד כמה קשה עלי פרנסתי. לפני כשבוע התקשרתי אליה ושאלתי אודות הכסף. היא היתה מופתעת וטענה שלא אמרתי לה שזו הלוואה ולכן כפי הנראה לא רואה צורך להחזיר לי אותה. מאז לא התקשרה ונותקו הקשרים בינינו. עלי לציין כי ילדיה מאוד מסודרים מבחינה כלכלית אך טענה בזמנו שלא נעים לה לבקש מהם. יש לציין שהקשר בינינו היה על בסיס יומיומי אם לא מעבר לכך, מה עלי לעשות בנדון? בתודה מראש לכבוד הרב
תשובה
אכן יש כאן בעיה, אתה לא ציינת שמדובר בהלואה וסמכת על הבנתה אך היא הבינה אחרת. מה אתה מצפה כרגע שהיא תחזיר הלואה שלדעתה לא הייתה כלל?
שאלות שנשאלו על שאלה זו: