• שאלות כלליות

טיפול רפואי הכולל מגע בין מינים שונים

הרב אליעזר מלמד

כ"א תמוז תשס"ב
שאלה
האם מותר לאישה ללכת לטיפול כירופרקטי הכולל גם עיסוי רפואי קל אצל מטפל, (ידוע כטוב ביותר ולכן מעדיפה אותו על מטפלת)? והאם מותר לאיש ללכת למטפלת תזונתית המאבחנת את מצבו ע"י מישוש הבטן? בכלל האם יש הבדל בין הרפואה המסורתית לאלטרנטיבית בהיתרים מהסוג הנ"ל?
תשובה
לצורך רפואי ברור, אפילו כשאין סכנת נפשות, מקלים שרופא או רופאה יטפלו בגברים ונשים. ואם מוכח שטיפולים אלטרנטיביים מסויימים מועילים, דינם ככל טיפול רפואי. אבל ישנו חילוק בין טיפולים שיש בהם מגע קצר, ובדרך כלל כואב, כרוב הטיפולים הרפואיים הרגילים, לטיפולים שהמגע בהם ממושך, ובהם קשה להקל. וכשיש הרהורים למטפל או למטופל בודאי שאסור. ואף הרוצה להקל בזה ויודע בעצמו שאין לו שום הרהורים, עליו להגיע לטיפולים הללו, שיש בהם יותר מגע, בלווית בן זוגו או קרוב משפחה אחר, כדי לשמור עצמו מהעבירה ומהרהורי עברה. תשובת הרב יעקב אריאל תשובת הרב דב ליאור