• שאלות כלליות

נוסח של הקדשה על ספר לזיכוי הרבים

הרב בנימין במברגר

א טבת תשע"ב
שאלה
שלום, אני רוצה להתייעץ אתכם/ אתך לגבי נוסח שאני רוצה לכתוב על מדבקה. ז"א אני בע"ה בלי נדר אקנה ספרים (לזיכוי הרבים) ואדביק מדבקה שבה ארשום שמות של אנשים, שהקריאה בספר והלימוד בו יהיה לזכותם שיעמוד כמגן בעדם. עכשיו אני ארשום את הנוסח של מה שרצוני להדפיס על המדבקה ואשמח אם תביע את דעתך. (ובבקשה אל תגיד לי , אומר לך את התשובה בטלפון, כי זה מסורבל) להלן הנוסח: -------------------------------------------------------------- הקריאה ו/או היישום ו/או הרהורי התשובה של הקוראים בספר זה. וכן המצוות ו/או הזכויות שייעשו בעקבות קריאה ו/או היישום ו/או הרהורי התשובה מספר זה יהיו לעילוי נשמת פלוני בן אלמוני אלמוני בן פלוני אלמוני בן אלמוני פלוני בן פלוני פלונית בת פלונית אלמונית בת פלונית אלמונית בת פלונית פלונית בת אלמונית פלונית בת פלוני פלונית בת אלמוני אלמונית בת פלוני אלמונית בת פלוני פלוני בן פלונית פלוני בן אלמונית אלמוני בן פלונית אלמוני בן אלמונית וכן הלאה... הם וכל בני משפחתם שכבר נפטרו מהעולם. ובכלל נפטרי עמך עבדיך בניך עם ישראל, בנים ובנות כאחד שנפטרו מאז בריאת העולם ועד היום. שהמצוות והזכויות הללו יעמדו לזכותם וכמגן בעדם. ושנשמתם תהיה צרורה בצרור החיים שיגיעו לגן עדן, לעולם הבא ולתחיית המתים ללא ייסורים. ולהבדיל לחיים: שהקריאה ו/או היישום ו/או הרהורי התשובה של הקוראים בספר זה. וכן המצוות ו/או הזכויות שייעשו בעקבות קריאה ו/או היישום ו/או הרהורי התשובה מספר זה יהיו לחזרתם בתשובה שלמה של: פלוני בן אלמוני אלמוני בן פלוני אלמוני בן אלמוני פלוני בן פלוני פלונית בת פלונית אלמונית בת פלונית אלמונית בת פלונית פלונית בת אלמונית פלונית בת פלוני פלונית בת אלמוני אלמונית בת פלוני אלמונית בת פלוני פלוני בן פלונית פלוני בן אלמונית אלמוני בן פלונית אלמוני בן אלמונית וכן הלאה... הם וכל משפחתם. בכלל עמיך בניך עבדך עם ישראל. כנים ובנות כאחד. שיקיימו הלכה למעשה שמירת הלשון, שמירת ברית, שמירת העיניים, שמירת נגיעה ושמירת צניעות, שיעבירו על מידותיהם, שכל החטאים, העוונות והפשעים שלהם יהפכו לזכויות ולמצוות. שיעבדו את הקב"ה באהבה ובשמחה . ושיזכו לאמונה שלמה. שיקיימו "ואהבת לרעך כמוך" ושכל מה שיקרה להם יקבלו באהבה ובשמחה,שיצאו מהעולם כמו שבאו בלי חטאים, עוונות ופשעים. ושיזכו לכל טוב בעולם הזה ובעולם הבא. ושיהיו צדיקים גמורים. ---------------------------------------------------------- תודה רבה ואשמח אם תגיד לי, אם אפשר לרשום גם למצוות של אנשים גויים? אני מצטער אם זה עברה מה ששאלתי, אך אני רוצה לדעת, שלא אטעה ואחטא כלפי הקב"ה. ויש לי עוד שאלה, אם אני לא יודע אם אחד מהאנשים שאני רוצה לכתוב בוא יהודי, מה אעשה? לשאול אותו זה פדיחה, וגם אם אני יכול לשאול, זה מסובך, כי הוא ישאל למה. וגם אם לא , זה קצת מסובך לשאול בחורה שאלה כזו, כי אני שומר עיניים. אם תצטרך לתקן אשמח אם תעשה זאת, ובכלל תסביר לי למה, אם זה טוב או לא. תודה רבה, בברכת כל טוב,
תשובה
אפשר לכתוב בנוסח זה אבל מספיק לכתוב שהלימוד בספר זה הוא להצלחת פלוני בן פלוני/ת ולעילוי נשמת פלוני בן פלוני/ת. מי שבא להירשם אתה יכול לרשום ולא צריך לברר אם הוא יהודי.