• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

מקור השפה העברית

הרב רואי מרגלית

י"ח סיון תשס"ד
שאלה
באיזו שפה נכתבה התורה בתחילה? בעברית או בארמית? אולי בשפה אחרת? האם התנ"ך שעכשיו יושב לי בבית הוא ככה היה מאז ומעולם? בלי שום שינוי בשום אות? האם חוץ מחמשת חומשי תורה, כל הספרים האחרים גם הם היו מאז ומתמיד בעברית? האם האדם הראשון דיבר בשפה העברית? והאם השפה העברית היא השפה הראשונה שניתנה מהקדוש ברוך הוא?
תשובה
התורה נכתבה בלשון הקודש וכן כל ספרי התנ"ך. התנ"ך כולו מלבד שינויים קלים של מס' אותיות שהיו מסורות שונות לא השתנה כלל. ובשפה זו התנהל העולם עד שה' בלל את שפת כל הארץ במגדל בבל. במהלך הדורות נכתבו עוד ספרים בעיקר בעברית (משנה), ארמית (התלמוד) וערבית (ספרות ימי הבינים). הערה: נדמה לי שהרב באגד בספרו נחלי לימוד מביא ניסוי על זוג תינוקות שגדלו בבדידות וכשגדלו החלו לדבר בעברית (כביכול כברירת מחדל כשפה ראשונית בעולם). הרב רואי מרגלית.