• דתיים לאומיים וחרדים

חליפה שחורה בקיץ

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ט סיון תשס"ד
שאלה
אני רואה אנשים חרדים ברחובות בשיא הקיץ הולכים עם גופיה, ציצית צמר, חולצה ארוכה לבנה וחליפה שחורה ארוכה (ואולי גם עוד דברים). האם אין בזה קיפוח נפש? האם זה לא מסוכן ללכת עם כאלה בגדים ארוכים בקיץ?
תשובה
ומה אתה אומר על המנהג של בני נוער ללכת עם נעליים גבוהות כבדות בקיץ? כל חברה בוחרת לה את הלבוש לפי טעמה אין בלבוש הזה של החרדים כל סכנה. ובעניין ציצית הצמר זה הידור שראוי לכל אחד לנהוג בו כי בזה מקיימים לכל הדעות את מצוות ציצית החשובה המיחדת אותנו ומזכירה לנו לעשות את כל המצוות.