• גוים והיחס אליהם

לקיים מצוות לעילוי נשמת גוי

הרב דוד חי הכהן

א סיון תשע"ב
שאלה
ידוע שליהודי יש נשמה ולגוי יש רק נפש. שמעתי מרב כלשהו שאמר שאפשר לקרוא תהילים לזכות בדואי,לדוגמא, שנהרג במלחמת ישראל. האם קריאת תהילים עבור גוי מעלה את נפשו בעצם? אני שואל כי יש נער שנפטר לפני כמה שבועות, כנראה גוי, שחיזק אותי בצורה חזקה מאוד בהתגברות על דברים רעים ,בהתחזקות בבטחון בה’ ובלהיות אופטימי. כשאני מתעצל במצוות מסוימות ונזכר בו, אני לרוב מיד מקיים את המצווה וחושב.."אם הוא היה יהודי הוא בטח היה מקיימה". או אם אני ח"ו בא לעשות עבירה, אני נזכר בו ולא עושה אותה. בעצם דמותו עולה לי בראש ומחזקת אותי. האם מותר לקרוא תהילים עבור הנער הזה שהוא כנראה גוי, ומה זה בעצם עושה לו? ובקשר למעשים הטובים שאני עושה כשאני נזכר בו, האם הם נזקפים גם לזכותו? ואולי יתכן שהוא יהודי שהתגלגל להיות גוי כדי לעבור תיקון? זה חשוב לי לדעת. תודה.
תשובה
נראה לעניות דעתי, שאם גוי עשה טובה אפשר לקרוא עבורו תהלים וזה מועיל לו במקום שהוא נמצא. כמו שאמרו חז"ל שאברהם הועיל בזכותו לתרח אע"פ שלא מצאנו שתרח התגייר.