• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

כבוד תלמידי חכמים

הרב בנימין במברגר

כ"א טבת תשע"ב
שאלה
אני לא מרגיש שענית לי אני אביא דו שיח: "מותר לשמוע שירת נשים דרך הרדיו" "הרב ***** פוסק אחרת" "בסדר, אז מה הוא לא באמת רב" "איך אתה אומר את זה קצת כבוד לתלמיד חכם" "הוא לא תלמיד חכם ומותר להגיד את זה פשוט הוא לא תלמיד חכם אז אין גדרים מיוחדים" האם חברי צודק?
תשובה
אי אפשר לענות על כך מבלי לדעת על מי מדובר. כי אם הוא מדבר על רב, אז אכן יש כאן פגיעה. ואם מדובר על סתם אדם, אין במילים שלו פגיעה. וודאי שהשיקול אם המדובר הוא רב או לא אינו נתון לכל אדם אלא רק לתלמידי חכמים שסומכים את הרבנים.