• שבת ומועדים
  • סעודת ומשתה פורים

השתכרות בפורים

הרה"ג דוב ליאור

ז אדר תשע"ב
שאלה
כיוון וקשה לי לשתות יין ואפילו את מיץ הענבים בקידוש אני שותה בקושי, ברצוני לדעת אם ההשתכרות בפורים צריכה להעשות ע"י יין בלבד או שאפשר גם ע"י וודקה - אותה אפשר למהול במיץ תפוזים למשל ע"מ לעמעם את החריפות?
תשובה
אם אתה לא יכול אז אתה אנוס ופטור. אני לא חושב שאפשר לצאת במשקאות אחרים אלא בפורים יש לשתות דווקא יין מכיוון שהנס נעשה על ידי יין, ולכן כדי לזכור את הנס שותים יין. כמה זה 'עד דלא ידע'? לא אוהב יין- חייב להשתכר בפורים? הברכה על היין בפורים השתכרות לצעירים אני חושש לעשות דברים לא נכונים - להשתכר? מותר לאשה לשתות יין בפורים?