• שבת ומועדים
  • חול המועד

ניקיון בחול המועד

הרב יוסף אפריון

כ"ה אדר תשע"ב
שאלה
שלום רב, האם מותר לנקות בחוה"מ את השיש, כיריים וקערות ששוטפים ידים במטבח? וכן האם מותר לשטוף ולנקות אמבטיה וכיור ?
תשובה
שלום הכלל הוא שמותר לעשות בחול המועד פעולות שרגילים לעשות בבית באופן קבוע. לכן ברור שמותר לשטוף כלים קערות וכו' בחוה"מ אולם נקיון של אמבטיה תלוי במציאות בבית - אם אתם רגילים לנקות אותה בקביעות במשך כל השנה מותר לעשות זאת גם בחול המועד אולם אם אתם מנקים אותה רק לעיתים רחוקות יותר (ומן הסתם תנקו אותה לפני הפסח) אין לנקותה בחול המועד אא"כ התלכלכה באופן חריג. חג שמח!