• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

כניסה לים או לבריכה בספירת העומר

הרב בנימין במברגר

ט"ז ניסן תשע"ב
שאלה
בס"ד קראתי באחת התשובות באתר כי אין איסור רחיצה בים או בבריכה בזמן ספירת העומר. אינני רוצה לחלוק על דברי הרב, אך האם רחיצה בים או בריכה אינה בגדר הנאה? והלוא הנאה אסורה במהלך ספירת העומר, בו אנו נוהגים מנהגי אבלות. האם ניתן לקבל את המקור להיתר רחיצה בים או בבריכה בזמן ספירת העומר? תודה ומועדים לשמחה
תשובה
ראשית, אין איסור להנות בספירת העומר. אנו נוהגים מעט מדיני אבלות, כלומר, לא מסתפרים ולא מתחתנים. יש גם מקום שלא לשמוע מוזיקה שמחה בימים אלו. הבילבול נוצר מהדימיון לשלושת השבועות. בשלושת השבועות (תשעת הימים) יש איסור רחיצה לתענוג ולכן אין ללכת לים או לברכה. בנוסף, בשלושת השבועות חוששים לסכנה יותר משאר השנה.