• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

שירי ילדים ביום הולדת בספירת העומר

הרב יצחק בן יוסף

י"א אייר תשע"ב
שאלה
שלום וברכה לכבוד הרב, יש לי ילדה שהיה לה יומולדת ביום שני והיום אנו חוגגים לה (היא בת 3). ברצוני לדעת בבקשה האם מותר לי להשים לה שירי יומולדת לילדים? חשוב לי לציין כי זו ילדה שמאוד אוהבת שירים ויום הולדת בלי שירים לא יהיה בשבילה אותו דבר. אשמח מאוד אם אוכל לקבל תשובה היום, תודה רבה מראש.
תשובה
שלום וברכה! בשעה טובה, יהי רצון שתזכו לרוות ממנה רוב נחת ותגדל ביראת שמים. במנהגי ספירת העומר מוזכר איסור ניגון בכלי זמר וראוי להחמיר לשמוע מוזיקה, לכן אני מציע בפניך מספר אפשריות: א. המוזיקה שנאסרה היא מוזיקה המושמעת עם ליווי כלי נגינה, אך שירה בפה או בדיסקים ללא כלי נגינה (מוזיקה ווקלית) מותר. ב. מנהג איסור שמיעת מוזיקה - לילדים אין איסור ולכן אם יום ההולדת בהשתתפות ילדים שלא בני מצווה מותר . ג.לדחות את היום הולדת לל"ג בעומר או לאחריו. ד. לעשות סיום מסכת. ה.להשמיע שירים במידת הצורך לילדה. שיהיה בשעה טובה.