• שאלות כלליות

לשלם על כלי שקיבלתי מהשכנה

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו אייר תשע"ב
שאלה
א. אם קיבלתי משכנה כלי מטבח שהייתי צריכה והכלי היה חדש לגמרי, עדיין בשקית, אבל "שכב" אצלה בארון ללא שימוש. האם עליי לשלם לה? ב. אם אני בטרמפ בדרך לעבודה ועוצרת את התפילה לפני 18 כי לא בטוח שאספיק לסיים לפני שאני יורדת, האם אפשר בינתיים לקרוא תהילים? תודה רבה,
תשובה
שלום! 1. אם נתנה לך במתנה אינך צריכה לשלם, ואם היא מצפה שתשלמי הינך חייבת לשלם .זה שהכלי 'שכב ' אצל השכנה בארון אינו מעלה ואינו מוריד. 2. כן.