• יארצייט ואזכרה

אזכרה לאחר 11 חודש ולאחר 12 חודש

רבנים שונים

ט"ו תמוז תשס"ד
שאלה
אבי זכרונו לברכה נפטר בט"ו באב תשס"ג, 13.8.03 ונקבר באותו יום. אודה לכם במידה ותכתבו לי באיזה תאריך יש לעשות את סעודת המצווה לאחר 11 חודש? והאם יש לעלות גם לקבר לאחר 11 חודש? באיזה תאריך יש לעשות את סעודת המצווה במלאות 12 חודש ומתי? מתי ובאיזה תאריך יש לעלות לקבר לאחר 12 חודש?
תשובה
ע"פ שמך משמע שאת אשכנזיה ולאשכנזים אין מנהגים מיוחדים ל-11 חודש, ורק לספרדים יש סעודת מצוה בליל יום 11 חודש. לגבי שנים עשר חודש כולם עולים לקבר בו ביום, והספרדים נוהגים גם לעשות סעודת מצוה בליל יום השנים עשר חודש. הרב חיים כץ.