• גיור וגרים

שאלות בהלכה

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז סיון תשע"ב
שאלה
בס"ד כבוד הרב יצחק בן יוסף השלום והברכה נולדתי למשפחה לא יהודית ולפני חצי שנה סיימתי תהליך גיור ברוך השם כי תמיד הרגשתי שאני יהודיה מבפנים ותמיד רציתי לשמור מצוות ולהצטרף לעם ישראל, כיום אני חיה אורח חיים דתי-לאומי. ברצוני לשאול מספר שאלות הלכתיות שקשורות לחיי היום יום: 1. האם מותר לי להיות שותפה לעסק בחנות הבגדים של אחותי בה נמכרים גם בגדים לא ממש צנועים כמו חולצות חשופות, מכנסיים צמודים וכו’ ושרוב הקונות שם יהודיות חילוניות? 2. כשאני נפגשת עם אבא שלי מותר לי לחבק אותו ולנשק אותו למרות שהוא גוי? 3. מותר לי לגעת בדודים הגויים שלי? 4. כשגבר זר מושיט לי יד ללחיצה מה עדיף לעשות במקרה זה? להסביר לו שאני שומרת נגיעה ושאסור לי לגעת בגברים או ללחוץ לו את היד כדי שלא יפגע? 5. לא פעם אמרו לי שאסור לנשק את המזוזה במקומות ציבוריים מפני שהן עלולות להיות נגועות בחיידקים מעוררי מחלה וזה נחשב פיקוח נפש ואני תמיד נוהגת לנשק את המזוזה בכל פתח שבו אני עוברת גם במקומות ציבוריים אך מה עדיף לעשות אם זה באמת נכון? לנשק רק בבית? לא לנשק בכלל? 6. כשאני אוכלת אוכל שאני לא נהנית מטעמו אלא רק אוכלת אותו בגלל הבריאות אז אני עדיין צריכה לברך עליו? 7. מותר לי למרוח אודם על השפתיים ולצבוע את הגבות והריסים ביום שבת? אשמח לקבל מענה על שאלות אלה תודה רבה וכל טוב
תשובה
שלום וברכה! 1. למכור בגדים כאלה אסור לכל עם ישראל. 2+3. אין איסור לנגוע באינם יהודים והשאלה רק בדיני צניעות, ולכן ההלכה באבא מותר ,דודים אסור. 4. אסור ללחוץ יד, רק במקרה שהפגיעה היא גדולה. לא צריך להסביר, תמיד יותר קל לשאול מלענות תשובות. בסוף יתרגלו שאת שומרת מצוות. 5. החשש ממחלות רחוק מאוד, גם באויר יש חיידקים. לעצם השאלה, אין צורך לנשק בכל פתח. נישוק המזוזה נועד להראות שאנחנו מאמינים בתורת משה ומספיק פעם ביום. 6. צריך לברך. 7. שני הדברים אסורים. (שמעתי שיש אודם שנשאר לכול השבת). הדבר היחיד שמותר להשתמש באיפור שהוא אבקה. ה' יצליח דרכך.