• תפילת נשים

תפילה בלא רשות ההורים

הרב ש. יוסף וייצן

ד אב תשע"ב
שאלה
הרב שלום. אני נערה בגיל התבגרות. קיבלתי על עצמי להתפלל כל יום 3 תפילות. לצערי, הרבה לילות שאני רוצה להתחיל להתפלל ערבית, ללמוד משהו לפני השינה/תהילים, ההורים שלי אומרים לי ללכת לישון עכשיו. מה הרב מציע לעשות? לחכות שהם ילכו לישון / שלא יראו ולהתפלל וללמוד? נ.ב- בזמן האחרון זה קורה הרבה פעמים... זה יכול להיות סימן מה’ שאני לא צריכה להתפלל ערבית?
תשובה
שלום רב, אם ההורים שלך מתנכלים לתפלה שלך ואינם רוצים שתתפללי אינך חייבת לשמוע להם. אם הם דואגים לבריאותך ורוצים שתלכי לישון בזמן, תארגני את זמנך בצורה שהתפלה לא תפגע ביכולת שלך ללכת לישון בזמן. התפלה באופן בסיסי אינה צריכה לקחת זמן רב. ערבית לוקחת עד רבע שעה. אם את מוסיפה תהילים ודברים נוספים, אל תעשי את זה בערב. כל טוב