• גזל ונזיקין

להחזיר גזל או לשלם מעשר

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אב תשע"ב
שאלה
שלום לרב בעוונותי הרבים יש לי כמה חובות של גזל שאני צריך להחזיר עוד מלפני שחזרתי בתשובה. מדובר בכמה אלפי שקלים אבל מצבי כרגע לא מאפשר לי להוציא סכומים כאילו גדולים. לעומת זאת יש לי סכום דומה בקופת המעשר. האם עדיף לתת קודם להשבת גזלה או שבכספי מעשר אסור לנגוע?
תשובה
אם כבר הפרשת את הכסף למעשר, אתה לא רשאי להפנות אותו למטרות אחרות. תברר למי אתה צריך להחזיר ומכאן ואילך תשמור כסף בשביל להחזיר. ואם אין לך מספיק כסף, באותו חודש לא תתן מעשר שהחזר הגזל קודם למעשר.