• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מקרר בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"א אב תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום רב, ברשות הוריי מקרר של סמסונג (מדגם RS28FAMS). המקרר הינו בעל מערכות מתוחכמות כדוגמת: מערכת מאוררים, טכנולגיית פיזור אויר, NO FROST ועוד מספר תכונות שאפשר למצוא אותם כאן אם הרב ירצה: .http://www.citydeal.co.il/pl_product~1792~42~61.htm למקרר ישנו מתג תאורה שמותקן לידו מנגנון שמאפשר לכבות אותו ולהחזיקו כבוי בשבת. בדף של חברת סמסונג נרשם שיש להם 2 סוגים של מנגנוני שבת, אחד של אור ואחד של "מהדרין" שקיבל אישור מטעם מכון להלכה ירושלים. במקרר המדובר יש את המנגנון של האור. כיצד אוכל להשתמש במקרר זה בשבת? האם ניתן לסמוך על זה שמנגנון כיבוי המנורה יכבה גם את מנגנון המאוררים? מה לגבי שאר המערכות? (בהנחה שההורים שלי לא יקנו אחר ואני גר אצלם) סליחה על האריכות,תודה רבה!!
תשובה
שלום וברכה, כאשר רוכשים מוצר חשמלי נדרש לבודקו הלכתית, שאין בכך ספיקות, וכך תנהג בודאי בביתך. לעצם שאלתך יש במקררים לחיץ שבסגירת הדלת הוא נלחץ (לפעמים הוא מתחת לגומי) יש מקררים שיש בהם ניצרה , ואם לא אפשר להדק אותו בסלוטפ וכך אפשר לפתוח ולסגור את המקרר בשבת. (יש מקררים עם מגנט שנדרש לכסותו במגנט המונח על מקרר) ה' יצליח דרכך.