• עובד ומעביד

ימי מחלה ע"ח ימי בטלה

הרב מרדכי גרוס

א אלול תשע"ב
שאלה
האם מותר לי לבקש אישור מחלה בעבור תקופה של "הודעה מוקדמת לפיטורין" שבה אינני מביאה תועלת למקום העבודה? (הפרויקט שבו עבדתי הסתיים) תודה רבה.
תשובה
שלום רב ראשית, צריך לבדוק מי משלם עבור ימי המחלה. אם ביטוח לאומי משלמים חלק מזה, אין שום היתר לבקש אישור מחלה ולגרום להם לשלם ללא הצדקה. אמנם אם התשלום מגיע במלואו מהעבודה, ואכן את לא מביאה שום תועלת בבואך לעבודה, את יכולה לדווח על אי הרגשה טובה באופן כללי ולהוציא כך ימי מחלה, אך לא לספר שקרים מפורטים של מחלות וכאבים שלא אמיתיים. המקור לדבר הוא שבמקום שיש הפסד ממוני אין היתר להפסיד את הזולת. אמנם אם אין לזולת שום הפסד (בכגון שהעבודה משלם עבור ימי המחלה) צריך להזהר מלשקר, אך מצינו שהתירו לשקר שקר כללי במקום של צורך גדול, ובכגון המקרה שלך שזה סבל לשהות בעבודה ללא לעשות דבר ולהועיל, אפשר לשקר בשקר כללי שאינו חד משמעי, אך לא בשקר מפורט. כל טוב, הרב מרדכי גרוס.