• קעקוע

קעקוע בשיטת איפור קבוע

הרב יצחק בן יוסף

כ"ב אלול תשע"ב
שאלה
קראתי שהרב עובדיה נתן היתר לעשיית איפור קבוע. האם מותר לעשות קעקוע בגוף בשיטת איפור קבוע (בשכבה החיצונית של האפידרמיס) שנעלם לאחר מס’ שנים?
תשובה
לעשות איפור קבוע מותר, וכפי שציינת הגר"ע יוסף שליט"א מתיר ועוד רבנים רבים מתירים בעת הצורך. הרחבת תשובה : כתובת קעקע אסורה מהתורה כאשר נעשים שתי פעולות, של צריבה ומילוי בצבע. ואם נעשית פעולה אחת, כמו במקרה זה, מותר לצורך איפור קבוע כמו גבות לנשים או לכסות צלקות בראש (גם אצל גברים). ובנוסף, ההיתר מסתמך על כמה ספיקות בענייני כתובת קעקע. א. הכתובת המדוברת אינה לעולם. ב. אין כתיבת אותיות. ג. אינו לשם עבודה זרה. (כך פסקו הרשל"צ הגר"ע יוסף טהרת הבית ח"ג עמ כט, הגר"ד ליאור, הגר"י יעקב אריאל, שו"ת ברכת חיים , הרב נבצאל בספר 'והיה העולם')