• כלים והכשרתם

הכשרת סירים שמצאתי

הרבנות הראשית לישראל

כ"ו תשרי תשע"ג
שאלה
שלום, מצאתי סירים ממתכת (לא טפלון, אלא יציקת מתכת אחת) איני יודע אם השתמשו בהם לחלבי \בשרי\טרף ובכמה מעלות, האם יש דרך להכשירם?וכיצד עושים זאת?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה יש להגעיל את הסירים והמכסים = להכניסם לתוך מים רותחים טוב לשים במים קצת סבון להוציאם ולהכניסם למים קרים. אם אין סיר גדול שאפשר להכניסם בו - יש להרתיח בתוכם מים עד שיגלשו מבחוץ. אפשרות נוספת להדליק את הגז ולהפוך את הסיר על האש שהפתח שלו כלפי האש ולשים ניר על הצד האחורי שלו עד שנחרך. בברכה הרב חגי בר גיורא