• פיקוח נפש ומחלות סופניות

חובה ללמוד החייאה?

הרב דוד חי הכהן

י"ח מרחשון תשע"ג
שאלה
האם יש חובה ללמוד החייאה? כי רש"י כותב בסנהדרין עג-לא תעמוד על דם רעך, חזור על כל הצדדין שלא יאבד דם ריעך. והרמב"ם בהלכות רוצח,ח,ו- שבית דין שהתרשל מלתקן את הדרכים כדי שלא לעכב את הבורח לערי המקלט, מעלה עליהן הכתוב כאלו שפכו דמים. והרי הרוצח בשגגה אינו לפנינו . וד"ר דוד יעקב הלוי אפלבוים הי"ד כתב שעזרה מיידית של עוברי דרך אפשר להגיע להצלה של 30 אחוז של הלוקים בדום לב.
תשובה
קשה לומר שיש בזה חובה אבל בוודאי שיש בזה מצוה גדולה ותבוא ברכה על כל מי שילמד.