• שבת ומועדים
  • תקיעת שופר

תקיעת שופר בראש השנה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ג תשרי תשע"ג
שאלה
שלום הבנתי שבראש השנה לא תוקעים בליל ראש השנה כדי להבדיל אותו מתקיעות של חודש אלול. אך מתי כן תוקעים? האם תוקעים בכל שלושת התפילות? תודה
תשובה
ב"ה שלום לך. הבנתך יפה, אך ברשותך אסדר את הדברים באופן בהיר וברור, וכך הדברים יהיו מובנים יותר. אנו נוהגים לתקוע בשופר במשך כל חודש אלול. בסוף תפילת שחרית אנו תוקעים בשופר. בערב ראש השנה (היום שלפני ראש השנה) אנו לא תוקעים בשופר, וכפי שכתבת, כדי להבדיל בין תקיעות השופר של חודש אלול שהן לא חיוב הלכתי אלא רק מנהג, לבין התקיעות שבראש השנה שהן חיוב גמור. בראש השנה אנו תוקעים בתחילת תפילת מוסף וממשיכים גם במהלך התפילה. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.