• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

סיבת השמחה בשמחת בית השואבה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד תשרי תשע"ג
שאלה
שלום הרב כידוע, מי שלא ראה שמחת בית השואבה וכו’, אך מה הסיבה הגדולה לשמוח? אם השמחה קשורה לניסוך המים, אז ממה נפשך- אם זה כבקשה על הגשמים העתידיים, מה שייך לשמוח על מה שעוד לא הגיע לעולם? ואולי לא תהיה שנה גשומה? ואם זה כהודאה על השנה הקודמת- כיצד שמחים לאחר שנת בצורת? אשמח לתשובה כמה שיותר ברובד הפשט, שכן לכל המוני ישראל בתקופת חז"ל היתה סיבה פשוטה וידועה לשמוח כל כך בימים האלה. ושאלתי היא- מהי? תודה רבה.
תשובה
תמיד יש על מה להודות, גם אם כמות הגשם שירדה בחורף הקודם הייתה זעומה. עובדה היא שיש מים במעיין השילוח שניתן לשאוב מהם. אך השמחה היא גם על עצם התלות בה' המוריד גשם.