• שבת ומועדים
  • שעון שבת

לכבות את האור בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"ד מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום, יש לי בבית שעון שבת המכבה ומדליק את האור בשבת. השעון מכוון כך שהאור דולק ביום שישי משעה 16:00 עד 23:00. בליל שישי האור כבויי. בשעה 16:00 בשבת האור נדלק חזרה. איני רוצה אור בחדרי בשעה זו אז אני מוריד את המתג כשהאור ניכבה כך שכשאני מוריד את מתג אין חשמל כלל במתג זה וכך האור נדלק בבית כולו ונשאר כבוי בחדרי. האם מותר לעשות זאת בשבת?
תשובה
מותר לעשות זאת בשינוי מפני שהוזזת המפסק אסור מדין מוקצה, ולכן מותר עם המרפק. בעניין החשמל, השארת המצב הכבוי מותר. עד כאן הלכה. אך לא הייתי ממליץ לעשות זאת אלא רק לעיתים רחוקות, פשוט לא מתאים לשבת.