• מדינת וממשלת ישראל

דינא דמלכותא דינא

הרב דוד חי הכהן

י"ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב! הבנתי שיש חובה לשמור על חוקי התעבורה במדינת ישראל מדין "דינא דמלכותא דינא". שאלתי היא: הרבה פעמים באוטובוסים בין-עירוניים יש מדבקה המודבקת על השמשות המודיעה לנוסעים על החובה לחגור חגורות בטיחות. אציין שעד כמה שאני הבחנתי כלל לא אוכפים זאת. האם מדין תורה אהיה חייבת לנהוג על פי הוראה זו? לא נראה שיש אנשים שמקפידים על כך מלבד אצל ילדים. תודה וכל טוב.
תשובה
נראה לי שטוב לשמור, כי אם יש חוק כזה כנראה שביררו שזה חשוב מאוד ולכן בוודאי שצריך לסמוך עליהם ולהזהר.