• גזל ונזיקין

אחריות מי שלא סגר את מכסה האשפה

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שכן שאלני. הוא שם שקית זבל בפח האשפה שבחצר הבנין ולא סגר את המכסה. אח"כ נכנס חתול והוציא ופיזר את התכולה, והיו שם גם שברי זכוכית. שכנו הלך שם וניזוק [מבירור, זה היה זמן קצר אחרי ששכן א' עשה זאת]. האם נחייבו מדין דליל שבב"ק דף יט, ובשו"ע, שצ, י ברמ"א שם?
תשובה
שלום וברכה. אכן, בסימן שצ סעיף י' מבואר שאם אדם פשע והניח חפץ במקום שאינו מוצנע ובכך גרם שבהמה תזיק ע"י חפץ זה, המניח חייב. במקרה זה לא נראה לחייב מאחר והנחה בפח אינה פשיעה גם אם לא סגר את הפח. הרב מיכאל יומטוביאן בשם ראש בית המדרש הרב אברהם יצחק הלוי כלאב שליט"א