• נישואין

זרע של גוי

הרב גדעון ויצמן

י"ח אב תשס"ד
שאלה
ילד נולד מתרומת זרע של גוי בעקבות בעיות פריון. האם יש לחשוש בהגיעו לפירקו להנשא שאותו זרע יינתן לזוג נוסף בארץ או בחו"ל?
תשובה
קודם כל צריך לציין שלא ניתן להתיר תרומת זרע אלא אם ברור לפוסק שאין ברירה אחרת ושהזוג ניסו את כל האפשרויות האחרות. עם כל זה רוב הפוסקים לא מתירים תרומת זרע. נניח שזוג קיבל היתר מפורש מפוסק להשתמש בזרע גוי אז אין קשר יחוסים הלכתי בין התורם והילד ולכן אין חשש של חתונת אחים וכד'. הבעייתיות של תרומת זרע מיהודי.