• חופה וקידושין

טבעת נישואין ירושה מהסבתא של הכלה

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב! האם חלה חובה לקנות טבעת חדשה או שניתן לקדש עם טבעת שעברה בירושה במשפחת הכלה? שמעתי שהגבר חייב לקנות את הטבעת מכספו, האם הוא יכול "לקנות" את הטבעת מסבתא שלי? תודה רינת
תשובה
טבעת הקידושין צריכה להיות שייכת לבעל. הבעל יכול לקנות אותה בכל אחד מדרכי הקניין המועילים. אין מניעה שהחתן יקנה את הטבעת מסבתה של הכלה אך צריך להדגיש שמדובר בקנין גמור ולאחריו הטבעת תהיה שלו לגמרי גם אם בסופו של דבר לא יקדש בה את הכלה. אחר הקנין, הטבעת שייכת לו ואם ירצה יוכל לקדש את הכלה בטבעת זו. הרב מיכאל יומטוביאן